"Håkan Cahling - Möjligheternas man" - Nicola Lindwe, Gruppledare Telia
   
CV och kontaktinformation  
   
Bakgrund:

Jag är född 1968 och har bott och verkat i Sundsvall under hela min tid. Mina intressen har sedan mycket tidiga år varit teknikinriktade. Teknikintresset har tagit olika former såsom byggandet av en egen discoanläggning under skoltiden som jag och en kamrat turnerade med i några år.

Den första datorn i hemmet var en Vic-20 som användes för att styra ljuset i discoanläggningen. Sedan dess har ett antal andra datorer spelat ut sina roller i hemmet.Yrkeslivet har också till stor del varit inom tekniskt inriktade företag, med några avstick som fönsterputsare och ombyggnads- samt reklamarbetare.

Intressen:

Tekniklivet tar sig även uttryck på hemmaplan som iordningställande av flipperspel och arkadspel. Jag ser gärna på film och helst med ordentlig volym på hemmabion.Jag sjunger i Kjell Lönnås KFUM-kör och spelar gärna golf när tillfälle ges. Jag är också medlem av ett ordenssällskap här i Sundsvall, men det är ju hemligt så det kan jag inte gå in på här! ;)

Jag fotograferar gärna och ofta. Intresset vaknade till liv igen när jag konverterade till att fotografera digitalt.Om du vill se prov på vad jag fotograferat så kan du gå vidare till denna sida!

Som motpol till tekniken så har jag ett intresse i både hundar och hästar. Jag har tävlat med både hunden och de två travhästarna som jag och exfrun hade i ett eget bolag på sidan om våra ordinarie arbeten. Jag har även en vilande kusklicens på travet och har kört ett tjugotal lopp på olika travbanor, de flesta inom en kuskutbildning här på Bergsåkerstravet.

Jag är stationsredaktör inom SSRS Sundsvall, en sjöräddningsstation som är i drift sedan 2010.

Familj: Jag bor tillsammans med min nya fru Anneli och vår dotter i en bostadsrätt i Granloholm i Sundsvall. Vår dotter Linn kom till världen på en av försommarens första dagar 2005. Det var en i alla avseenden underbar morgon! Livet kommer aldrig mer att vara som det var innan!
Arbetet:

Jag har tidigare gått en utbildning inom Telia Mobile som kallades "Introduktion till ledarrollen" och som genomfördes i internatform under fyra tredagarspass med inlämningsuppgifter däremellan. Den gav mersmak på ledararbete och jag kommer därför att inrikta mig på ledaruppdrag i olika former när jag söker efter nya utmaningar i arbetslivet. Inom arbetslivet så tycker jag fortfarande att tekniken är intressant, men jag har som sagt fått tillfälle att lyfta blicken till ett ledarperspektiv under de senaste åren.

Arbetet på TeliaSonera bedrivs framförallt i personella nätverk och kan handla om ekonomisk effektivitet, uppgraderingar av operativsystem och applikationer, samt rekommendationer av hård- och mjukvara. Jag har även genomgått en "Drivkraftsanalys" som givit mig större förståelse bakom varför olika människor reagerar och agerar olika med samma information som bakgrund. Den senaste utbildningen inom ledarskapsämnet var en tredagars coachingutbildning i Coach2Coach:s regi. Jag har även gått UGL.

De olika tjänsterna inom Telia /TeliaSonera har alla uppkommit genom omorganisationer och är inte förändringar valda av mig.

Framtid:

Telia omstruktureras relativt ofta just nu och det tillsammans med faktumet att jag nu verkat där sedan 1997 gör att jag är öppen för att diskutera nya utmaningar. Jag söker framförallt tjänster inom tekniskt inriktade företag, gärna med ledarperspektiv.

Jag hoppas att ni ser mig som en intressant sökande och jag ser fram emot att få tillfälle att träffa tilltänkta nya arbetsgivare och berätta mer om mig själv och vad jag skulle kunna tillföra i er organisation.